Atleten Commissie TBN

21-04-2024

 

In het najaar van 2023 heb ik me verkiesbaar gesteld voor een functie binnen de Atleten Commissie van de Taekwondo Bond Nederland (TBN). Uiteindelijk ben ik samen met Bodine Schoenmakers en Bryan Zonderop verkozen om in het bestuur van de commissie te komen voor een termijn van 2 jaar. De commissie heeft als centrale doelstelling het mede bevorderen van het topsportbeleid van de TBN vanuit het gezichtspunt en de belangen van de topsporters. Binnen het bestuur vervul ik de functie van de voorzitter. In die hoedanigheid kijk ik er enorm naar uit om hierin met de Bond samen te kunnen werken om de sport sterker te maken. 

 

We zijn bereikbaar als commissie zijnde via de volgende mailadres:

atletencommissie@taekwondobond.nl

https://www.taekwondobond.nl/selectie/commissie/

 
Videoshoot Taekwondo

31-03-2024

 

Wat eerst begon als een leuk idee, is uitgewerkt tot een mooi groot project.

Op zondag 31 maart vond de taekwondo shoot plaats in de ruimte van Powerhouse 040. Het doel was om een verhaal te schieten van hoe wij als taekwondo atleten de sport ervaren van binnen- en buitenuit. Door enthousiaste sponsoren is dit naar een hoger niveau getild. In samenwerking met 3 atleten van de Nationale selectie (ik, Joep en Ceyhun) 3 videografen (Tom, Emiel en Rob), fotograaf Harry (NihonSport) en Powerhouse die de ruimte faciliteerde hebben we er een geslaagde shoot van gemaakt. NihonSport heeft ons daarnaast nog van de benodigde materiaal voorzien waar we nog beter mee op beeld konden stralen. Rob heeft bovendien prachtige beelden weten te schieten met zijn drone.

Binnenkort zal online de video verschijnen waarin we pogen Taekwondo vanuit verschillende perspectieven af te beelden met inbreng van onze persoonlijke ervaringen ervan. 

 

Hou de socials in de gaten! Geniet tussendoor van de korte fragmenten van de shoots zelf te vinden op mijn instagram en TikTok

 

   
European Qualification Tournament (voor Spelen van Parijs 2024)

10-03-2024

 

 

Helaas hebben we niet het resultaat bereikt waar we zo lang voor hebben gevochten en gewerkt. Maar toch hebben we waardevolle ervaring opgedaan en het was een grote eer om op dit evenement te mogen staan. Op zondag 10 maart ben ik jammer genoeg in de voorrondes uitgeschakeld en was daarmee het kwalificatietoernooi voor mij vroegtijdig geëindigd.

 

Ik wil iedereen bedanken die mij steunde en in mij geloofde. Vooral degenen die van de Olympische Spelen een doel voor mij hebben gemaakt in plaats van het slechts een droom te houden. Sinds de oprichting van het gevechtscentrum hebben we ons ontwikkeld en kregen we de kans om de lat naar een veel hoger niveau te leggen.

Bedankt @taekwondobond @rotterdamtopsport @rafik_teamnl hiervoor! Meer en beter zullen volgen!

Bedankt @nihonsportnederland (@jcalicu_official ) voor het sponsoren van het geweldige materiaal!🥋

 

En tot slot ook een grote dank aan mijn sponsors @liferefrom (@mitchelhemmess) @toppodo @taekwondoeindhoven voor hun volledige toewijding en ondersteuning in mijn carrière als topsporter. 
Nominatie Wall of Fame Tilburg University

26-02-2024 t/m 08-03-2024

 

Met trots kan ik mededelen dat ik door de Tilburg Universiteit genomineerd ben om op de Wall of Fame te mogen komen van de universiteit om geëerd te worden voor mijn academische als sportieve prestaties. Naast het inmiddels bijna afronde nvan mijn bachelor Rechtsgeleerdheid, was het op sportieve vlak ook een succes de afgelopen periode door me te kwalificeren op de grootste eindtoernooien en onderdeel te zijn van het Olympisch Team. 


Ik wil daarom graag de Universiteit hartelijk bedanken voor het mogelijk maken voor mij om een universitaire studie te kunnen combineren met topsport. Zonder de ontvangen ondersteuning de afgelopen jaren (zoals een aangepaste studieprogramma), zou het nooit voor mij mogelijk geweest zijn om in beide carrières te kunnen uitblinken.

 

Tot slot aan iedereen de oproep om via de onderstaande link op mij te stemmen en laten we hopen dat ik in de voetstappen mag treden van mijn regiotrainer en Olympiër Tommy Mollet die ook op de Wall of Fame van de Tilburg University staat!

https://www.tilburguniversity.edu/nl/campus/sports-center/wall-fame/class-2024

 

 

 

 

 

 
Austrian Open 2024 G1

04-02-2024

 

Afgelopen weekend hebben we namens het Nederlands Nationaal Team deelgenomen aan de Austria Open 2024 met het Olympisch Kwalificatie Team. Dit was een belangrijk evenement als voorbereiding op het Olympisch Kwalificatie toernooi in maart a.s.

 

Ik was de eerste partij vrijgeloot. Daarna won ik van Slovenië de tweede partij, won ik van Servie de Kwartfinale en verloor daarna jammer genoeg de halve finale na een gelijkspel in de derde ronde. Hiermee heb ik de Bronzen medaille gewonnen!
Eindhovense Sport Awards

22-01-2024

 

Van de ene Awards naar de andere. Als inwoner van Eindhoven, heb ik voor mijn sportieve prestaties van 2023 (Nederlands Kampioen & Vice-Europees Kampioen OWC) een gegrafeerde sportpenning mogen ontvangen. We waren met 5 atleten uit (regio) Eindhoven aanwezig om onze sportpenningen op te halen.

 

Daarnaast werd de taekwondo icoon Roy Kawarmala van de taekwondovereniging Kawarmala (uit Eindhoven) uitgeroepen tot de vrijwilliger van het jaar 2023. Meneer Kawarmala was de hoofdtrainer van mijn huidige hoofdtrainer van Taekwondo Eindhoven en heeft in 2023 de onderscheiding ontvangen van de eretitel van de 8e Dangraad. Dit vanwege zijn levenslange bijdrage aan de Taekwondosport. De komende zomer zal de taekwondovereniging van Kawarmala 50 jaar bestaan. Meneer Kawarmala was de eerste in Eindhoven die Taekwondo in de regio introduceerde waarmee hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Taekwondo in de regio. Nu, in 2024, komen twee van de vier atleten van het Olympisch team die Nederland zullen vertegenwoordigen op het Olympisch Kwalificatietoernooi ook uit het regioteam Eindhoven. 

 

De Sport Awards zijn altijd leuke bijeenkomsten waarbij je medeatleten ontmoet die met dezelfde passie en ambitie hun dromen nastreven via een andere sport. Persoonlijk is het enerzijds altijd een moment om even stil te staan bij hetgeen wat we behaald hebben het afgelopen jaar en anderzijds vooruit te blikken naar onze doelen van het komend jaar. Kortom, een geslaagde avond!

 

 
Sport Awards Rotterdam

19-01-2024

 

Vrijdagavond waren we met het (pre-)Olympisch team aanwezig bij de Rotterdamse Sport Awards in het Theather Zuidplein. De avond werd gestart met een officiële kick-off van het project '010-op-weg-naar-Parijs'. We hebben als atleten een ondersteuningspakket mogen ontvangen van Rotterdam Topsport en haar partners/sponsoren, wat ons de komende tijd zal ondersteunen in onze voorbereidingen.

 

Een van de aanwezige partners is Juicevolution. We hebben een interessant gesprek gehad met de algemeen directeur Felipe Homeylev over topsport en Juicevolution. Juicevolution biedt drinksappen aan die zowel voor voedingsbewuste diëten geschikt zijn voor zowel atleten als anderen die voor een gezonder en duurzamer alternatief willen kiezen. Voor meer informatie, klink op de link om meer te vinden over deze ambitieuze startup!

 

Tot slot was onze teamgenoot Riad Bouhmida genomineerd voor de Award 'Sporttalent van het jaar' door zilver te winnen op het EK junioren in 2023. Als team waren we ook voor hem aanwezig om zijn nominatie te vieren. Jammer genoeg is een andere atleet als Talent van het jaar uitgeroepen, waarbij wel de opmerking geplaatst dient te worden dat het toekennen van dit Award het lastigst was. Riad zat er dus heel erg dichtbij. 

  

 

 
TCC Friedrichshafen Training Camp 2024

07-01-2024

 

Het jaar 2024 zijn we meteen sterk gestart met een zesdaagse trainingskamp bij TCC in Friedrichshafen (Duitsland). Verschillende teams en atleten vanuit Europese en Afrikaanse landen zijn bijeen gekomen om zich voor te bereiden op het Europese en Afrikaanse Olympische kwalificatietoernooi. Dit was een zeer leerzame en waardevolle ervaring!

 

De trainingskamp is mede ondersteund en gefinancierd door de Taekwondo Bond Nederland.  

 

 
selectie team EQT

04-01-2024

 

Op 4 januari heeft de Taekwondo Bond bekend gemaakt welke atleten geselecteerd zijn Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Olympisch Kwalificatietoernooi voor Parijs 2024 Olympische Spelen. Met trots kan ik mededelen dat ik een van de geselecteerde atleten ben en deel zal nemen in de -58kg categorie. Dit evenement zal plaats vinden op 9 en 10 Maart in Sofia (Bulgarije). 

De komende periode staat volledig in het teken me zo optimaal mogelijk voor dit evenement voor te bereiden. Het streven is om het Olympisch ticket te bemachtigen. Hiervoor is het vereist om de finale te bereiken in het toernooi.

 

Tot slot wil ik iedereen enorm bedanken die bijgedragen heeft in mijn topsportcarrière om zo ver te kunnnen komen. Het is een eer om te mogen staan waar ik nu ben. Maar het werk is nog niet afgerond en we zijn er nog niet waar we willen staan! 

 
Interne trainingskamp 2023

27-12-2023

 

Van 27 tot en met 30 december vond de Interne Trainingskamp plaats bij de nationale selectie in Rotterdam. De stage stond in het teken om als team intensiever samen te trainen in de vakantieperiode ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast heeft Daniëlle van Rotterdam Topsport een training bezocht en ervaren hoe we als gedreven team ambities te werk gaan. Het was een intensieve en een zeer leerzame kamp die we zaterdag afgesloten hebben met oefenpartijen met atleten van het Duitse Team. 

 

Deze kamp is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport, Taekwondo Bond Nederland en SPC Rijnmond.